Φάμελλος για Τέμπη: Η απουσία Μητσοτάκη από τη Βουλή επιβεβαιώνει τη συγκάλυψη

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του πορίσματος της πλειοψηφίας για την Εξεταστική Επιτροπή σε σχέση με το έγκλημα των Τεμπών.

Ο Σ. Φάμελλος έδωσε έμφαση στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να δοθεί η δυνατότητα να οδηγηθούν στην τακτική δικαιοσύνη πολιτικά πρόσωπα χωρίς τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία -όπως προέβλεψε- θα αμνήστευε τους Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον πρώην υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη για το έγκλημα των Τεμπών, αλλά και τον τότε υφυπουργώ παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρέθεσε τις αποδείξεις συγκάλυψης ευθυνών, κατονομάζοντας τους μάρτυρες που απέρριψε η ΝΔ και επισημαίνοντας τα ελλιπή στοιχεία που συνέλεξε η Εξεταστική.

«Η σημερινή απουσία του κ. Μητσοτάκη απλά επιβεβαιώνει τη συγκάλυψη» συμπέρανε ο ίδιος κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για προσβολή των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος και του καθολικού κοινωνικού αιτήματος για δικαιοσύνη.

Στο ερώτημα του κ. Βορίδη αν θα καταθέσει πρόταση συγκρότησης Προανακριτικής, ο Σ. Φάμελλος αντέτεινε πως δεν του αναγνωρίζει το δικαίωμα να εκπροσωπεί μία κυβέρνηση της οποίας αρνείται να ψηφίσει τους νόμους.

«Να πάρει απόφαση η Βουλή και να πει ότι η δικαιοσύνη θα ελέγξει όλα τα δια παραλείψεως αδικήματα. Αντέχετε;» ρώτησε ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον υπουργό Επικρατείας, ο οποίος πέταξε την μπάλα στην κερκίδα, αντιτείνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να καταθέσει πρόταση για σύσταση Προανακριτικής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί